Banking Awareness Questions & Answers in English – Set 2

Share this article on
  • 13
    Shares

 

Banking Awareness Questions & Answers in English – Set 2

 

  1. Where is the head quarter of securities and Exchange Board of India (SEBI)?

(A)  Pune
(B)  Bangalore
(C)  Mumbai
(D)  Delhi

  1. Where is the head quarter of  Insurance Regulatory and Development Authority (IRDA)?

(A)  Hyderabad
(B)  Bangalore
(C)  Mumbai
(D)  Delhi

  1. Where is the head quarter of Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)?

(A)  New Delhi
(B)  Gujarat
(C)  Pune
(D)  Bangalore

  1. The Indian person who received the Nobel Prize in Economic?

(A)  Rabindra Nath Tagore
(B)  C.V. Raman
(C)  AmartyaSen
(D)  Dr.RadhaKrishan

  1. “Banking for all” is the tagline of which Bank?

(A)  ICICI Bank
(B)  IDBI Bank
(C)  HDFC Bank
(D)  State Bank of India

  1. The E-Commerce website “Alibaba” is the company of which country?

(A)  America
(B)  Japan
(C)  India
(D)  China

  1. Where is the head quarter of world Health organization (WHO)?

(A)  New York
(B)  Jineva
(C)  Peris
(D)  London

  1. Where is the head quarter of International monetary fund (IMF)?

(A)  London
(B)  New York
(C)  Washington DC
(D)  Paris

  1. Where is the head quarter of World Bank?

(A)  America
(B)  London
(C)  Washington DC
(D)  New York

  1. National stock exchange is located –

(A)  New Delhi
(B)  Mumbai
(C)  Kolkata
(D)  Bangalore

 

Answers

1. [C]   2. [A]   3. [A]    4. [C]   5. [A]    6. [D]   7. [B]    8. [C]    9. [C]    10.  [B]  

Also Read :

 

 


“Hello friends ! How is this post ?…….. Please tell us your feedback about this post by comment…Thanks “

“If you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates and SHARE it to your friends ………….. Thanks”


 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on
  • 13
    Shares

1 Trackback / Pingback

  1. Banking Awareness Questions & Answers in English - Set 1 |

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*