Marketing Awareness Questions & Answers in English – Set 1

Share this article on
  • 11
    Shares

 

Marketing Awareness Questions & Answers in English – Set 1

 

  1. If a company is focused on the development of the price, promotion, distribution and right combinations of the product then the company is growing which of the following?

(A)  Marketing Policy
(B)  Marketing Mix
(C)  Marketing Discount
(D)  Marketing Research Experiment

  1. The idea of “Marketing Segmentation” is based on –

(A)  Only on self single product
(B)  On total Market
(C)  To spend less
(D)  To integrate various consumer groups as segments

  1. Grading intent the products to ………………….. in various groups.

(A)  Planning
(B)  Divide up
(C)  Marketing
(D)  Mixed up

  1. The tendency of modern marketing is towards …………………..

(A)  Product
(B)  Profit
(C)  Consumer
(D)  Price

  1. A person is asking from his friends to suggest a family Doctor. This process falls under ………………

(A)  Social Group
(B)  Reference Group
(C)  Team Group
(D)  Situational Group

  1. What is called the process of selling a product at different prices?

(A)  Dual Prizing
(B)  Monopoly Prizing
(C)  Multi Prizing
(D)  Prize Lining

  1. When I-Pad came to market, demand for the Walkman was dwindled. It is an example of which of the following?

(A)  Full Demand
(B)  Negative Demand
(C)  Weak Demand
(D)  Latent Demand

  1. When increase the price of a product to show its feature, then it is an example of what?

(A)  Skimming Prizing
(B)  Premium Prizing
(C)  Bundle Prizing
(D)  Penetrating Prizing

  1. The price of the product could affect its ……………………

(A)  Promotions
(B)  Packing
(C)  Demand
(D)  Marketing

  1. The primary goal of sales promotion advertising is to influence the …………………… positively.

(A)  Production
(B)  Sale
(C)  Purchase
(D)  Price

 

Answers

  1. [B]   2.[D]       3.  [B]      4.  [C]      5.  [B]       6.  [A]      7.  [C]       8.  [A]       9.  [C]     10.  [C]

Also Read : –

 


“Hello friends ! How is this post ?…….. Please tell us your feedback about this post by comment…Thanks “

“If you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates and SHARE it to your friends ………….. Thanks”


 

 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on
  • 11
    Shares

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Marketing Awareness Questions & Answers in English - Set 2 |
  2. Marketing Awareness Questions & Answers in Hindi - Set 1 |
  3. Marketing Awareness Questions & Answers in Hindi - Set 2 |

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*