Design of Agricultural Tractor And Machinery Questions And Answers in English – Set 1

Share this article on
  • 15
    Shares

 

1.  The process of applying the various techniques and scientific principles for the purpose of defining a device, a process or a system in sufficient details to permit its realization –

(A)  Engineering design                                                           (B)  Engineering drawing

(C)  Engineering practice                                                        (D) All of the above

2.  Which of the following main elements of engineering design process are establish objectives and criteria?

(A)  Synthesis                                                                            (B)  Analysis and construction

(C)  Testing and evaluation                                                    (D)  All of the above

3.  The criteria of appropriate farm machinery that work safety and will under actual field conditions on the farm known as –

(A)  Farm machinery design                                                  (B)  Analysis and construction

(C)  Testing and evaluation                                                    (D)  None of the above

4.  Which of the following factors consider before designing a machine?

(A)  Power requirement of machine

(B)  Functional requirements of machine and its interrelationship of various components

(C)  Optimum expected life of the machine

(D)  Strength requirements of its various components

(E)  All of the above

5.  Which of the following factor affect a person’s performance while operating a machine in actual field condition?

(A)  Air temperature and humidity                                      (B)  Noise level

(C)  Vibration and seat design                                               (D)  All of the above

6.  Equipment design with proper application of human factor principles can load to following performances –

(A)  Increased efficiency and productivity

(B)  Increased reliability

(C)  Improved safety and decreased operators efforts and improved flexible

(E)  All of the above

7.  Strength of farm machinery primarily depends on:

(A)  Its design

(B)  Kind and quality of materials used in its manufacturing

(C)  All of the above

(D)  None of these

8.  Durability of farm machinery primarily depends on:

(A)  Its design

(B)  Kind and quality of materials used in its manufacturing

(C)  All of the above

(D)  None of these

9.  Effective performance of machinery primarily depends on:

(A)  Its design

(B)  Kind and quality of materials used in its manufacturing

(C)  All of the above

(D)  None of these

10. Which of the following factor to be considered in the selection of material for farm machinery are?

(A)  Weight and strength of material                                   (B)  Corrosion resistance

(C)  Wear and abrasive quality of the material                  (D)  All of the above

 

Answers :- 

1.  [A]   2. [D]     3.  [A]     4.  [E]     5.  [D]      6.  [E]      7.  [C]       8.  [C]        9.  [C]      10.  [D]

 

Also Read : –


“Hello friends ! How is this post ?…….. Please tell us your feedback about this post by comment…Thanks “

“If you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates and SHARE it to your friends ………….. Thanks”


 

 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on
  • 15
    Shares

Be the first to comment

Leave a Reply