Energy In Agriculture Questions And Answers in English – Set 1

Share this article on

 

1.   The energy source which provide a net supply of energy –

(A)  Primary energy sources                                                        (B)  Secondary energy sources

(C)  Renewable energy sources                                                   (D)  All of these

2.  Which of the following forms of energy is a renewable resource?

(A)  Synthetic oil                                                                            (B)  Breeder fission

(C)  Biomass                                                                                    (D)  Oil shale

3.  Which of the following forms of energy was a low long-term (next 50 years) estimated availability?

(A)  Low-temperature heating from solar energy                   (B)  Synthetic oil and alcohols from coal

(C)  Photo voltaic production of electricity                               (D)  Coal

4.  The energy sources which produce no net energy –

(A)  Secondary energy sources                                                    (B)  Primary sources

(C)  Commercial energy                                                                (D)  Non- commercial energy

5. The energy sources which whose net energy yield is zero –

(A)  Primary energy sources                                                        (B)  Secondary energy sources

(C)  Supplementary energy sources                                           (D)  All of these

6.  Solar energy, wind energy, water energy which type of energy sources –

(A)  Primary energy sources                                                        (B)  Secondary energy sources

(C)  Renewable energy sources                                                   (D)  Non renewable energy sources

7.  The per capita income of U.S.A is more than the per capita income of India is about –

(A)  50 times                                                                                   (B)  60 times

(C)  40 times                                                                                   (D)  30 times

8.  The per capita energy consumption in U.S.A –

(A)  8000 KWh per year                                                              (B)  7000 KWh per year

(C)  6000 KWh per year                                                               (D)  5000 KWh per year

9.  The per capita energy consumption in India –

(A)  200 kwh                                                                                   (B)  100 kwh

(C)  150 kwh                                                                                    (D)  300 kwh

10.  Coal, oil, natural gas which types of energy sources of energy –

(A)  Commercial sources                                                              (B)  Non commercial sources

(C)  Renewable sources                                                                (D)  Non renewable sources

 

Answers :- 

1.  [A]     2.  [C]      3.  [C]      4.  [A]       5.  [C]       6.  [B]     7.  [A]      8.  [A]      9.  [C]      10.  [A]

 

Also Read : –

I.C. Engines Questions And Answers in English – Set 1
Design of Agricultural Tractor And Machinery Questions And Answers in English – Set 1
Agriculture For Engineers Questions And Answers in English – Set 1

 


“Hello friends ! How is this post ?…….. Please tell us your feedback about this post by comment…Thanks “

“If you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates and SHARE it to your friends ………….. Thanks”


 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on

Be the first to comment

Leave a Reply