Famous Day & Dates Questions & Answers in English – Set 1

Share this article on
  • 24
    Shares

 

Famous Day & Dates Questions & Answers in English – Set 1

 

 

  1. When “Republic Day” is celebrated?

(A)  15 August
(B)  10 August
(C)  26 January
(D)  25 February

  1. When “Independence Day” is celebrated?

(A)  25 February
(B)  26 January
(C)  10 August
(D)  15 August

  1. World “Environment Day” is celebrated on –

(A)  5 July
(B)  5 June
(C)  5 September
(D)  5 October

  1. “Child Right Day” is celebrated on –

(A)  12 November
(B)  14 November
(C)  24 November
(D)  5 December

  1. “Martyrs Day” is celebrated on –

(A)  30 January
(B)  10 January
(C)  1 December
(D)  5 January

  1. “8 March” is celebrated as –

(A)  Youth Day
(B)  International Women Day
(C)  World Environment Day
(D)  Martyrs Day

  1. “Teacher’s Day” is celebrated on –

(A)  16 October
(B)  8 September
(C)  5 September
(D)  27 September

  1. “National Unity Day” is celebrated on –

(A)  19 November
(B)  15 November
(C)  8 December
(D)  10 December

  1. “Farmer’s Day” is celebrated on –

(A)  22 December
(B)  23 December
(C)  5 December
(D)  30 January

  1. “World Water Conservation Day” is celebrated on –

(A)  5 July
(B)  5 June
(C)  22 March
(D)  15 March

 

Also Read

 

Answers

  1. [C]   2. [D]     3.  [B]     4.  [B]    5.  [A]     6.  [B]    7.  [C]     8.  [A]     9.  [B]    10.  [C]  

 


“Hello friends ! We invest several of hours a day to provide you daily & latest Current Affairs & content related to various exams. If you feel that our work is good and you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates in your E-mail box and SHARE it to your friends and Facebook  ………….. Thanks”

“How is this post ?…….. Please tell us your valuable feedback about this post by valuable comments …Thanks “


 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on
  • 24
    Shares

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Famous Day & Dates Questions & Answers in Hindi - Set 2 |
  2. Famous Day & Dates Questions & Answers in Hindi - Set 1 |

Leave a Reply