Famous Day & Dates Questions & Answers in English – Set 2

Share this article on
  • 27
    Shares

 

 

Famous Day & Dates Questions & Answers in English – Set 2

 

 

  1. “World Consumer Day” is celebrated on –

(A)  15 March
(B)  10 March
(C)  5 June
(D)  1 September

  1. “World Health Day” is celebrated on –

(A)  7 April
(B)  10 April
(C)  15 April
(D)  5 May

  1. “World AIDS Day” is celebrated on –

(A)  5 June
(B)  7 April
(C)  1 December
(D)  5 December

  1. “World Population Day” is celebrated on –

(A)  11 July
(B)  1 July
(C)  5 June
(D)  1 September

  1. “International Women Day” is celebrated on –

(A)  1 March
(B)  10 March
(C)  8 March
(D)  12 March

  1. “10 December” is celebrated for –

(A)  World Health Day
(B)  United Nation Day
(C)  World Red Cross Day
(D)  Human Right day

  1. “Hindi Day” is celebrated on –

(A)  27 September
(B)  14 September
(C)  5 September
(D)  1 September

  1. “Social Empowerment Smiriti Day” is celebrated on –

(A)  20 March
(B)  10 March
(C)  30 January
(D)  5 June

  1. “National Bird Day” is celebrated on –

(A)  13 December
(B)  18 December
(C)  12 November
(D)  12 October

  1. “Pravasi Bhartiya Divas (Non-resident Indian Day)” is celebrated on –

(A)  25 November
(B)  31 December
(C)  1 January
(D)  9 January

 

Also Read

Answers

  1. [A]   2.  [A]    3.  [C]    4. [A]    5. [C]     6.  [D]    7.  [B]     8.  [A]     9.  [C]     10.  [D]     

 


“Hello friends ! We invest several of hours a day to provide you daily & latest Current Affairs & content related to various exams. If you feel that our work is good and you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates in your E-mail box and SHARE it to your friends and Facebook  ………….. Thanks”

“How is this post ?…….. Please tell us your valuable feedback about this post by valuable comments …Thanks “


 

 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on
  • 27
    Shares

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Famous Day & Dates Questions & Answers in Hindi - Set 1 |
  2. Famous Day & Dates Questions & Answers in English - Set 1 |

Leave a Reply