Farm Power Questions And Answers in English – Set 1

Share this article on

 

1.  An average man can develop maximum power of about –

(A)  75 watts                                                                            (B)  1 Hp

(C)  Both                                                                                  (D)  None of the above

2.  The power developed by an average pair of bullocks is about –

(A)  750 KW                                                                            (B)  1hp

(C)  Both                                                                                  (D)  None of the above

3.  A draft animal can exert about, for doing farm work –

(A)  1/10 of its body weight                                                  (B)  1/20 of its body weight

(C)  1/30 of its body weight                                                  (D)  1/40 of its body weight

4.  The thermal efficiency (%) of diesel engine varies from –

(A)  28-32                                                                                (B)  32-38

(C)  38-42                                                                                (D)  42-52

5.  The thermal efficiency (%) of petrol engine varies from –

(A)  15-25                                                                                 (B)   25-32

(C)  32-38                                                                                (D)  38-40

6.  The most popular tractor is found in (hp) country –

(A)  20-30                                                                                (B)  31-40

(C)  40-50                                                                                (D)  50-60

7.  Tractor manufacturing was started in India in the year –

(A)  1951                                                                                  (B)  1961

(C)  1971                                                                                  (D)  1981

8.  Farm holdings belong to small and marginal farmers about (%) –

(A)  68                                                                                     (B)  78

(C)  58                                                                                     (D)  48

9.  Farm holdings belong to semi- medium, medium and large farmers about (%) –

(A)  12                                                                                     (B)  22

(C)  32                                                                                     (D)  42

10.  The m/c which convert chemical energy into mechanical energy –

(A)  Heat engine                                                                    (B)  Generator

(C)  Motor                                                                               (D)  battery

 

Answers :- 

1.  [C]     2.  [C]     3.  [A]     4.  [B]      5.  [B]      6.  [B]       7.  [B]      8.  [B]     9.  [B]      10.  [A]

 

Also Read : –

Farm Machinery Questions And Answers in English – Set 1

Ergonomics Questions And Answers in English – Set 1

Engineering Properties of Biological Material Questions And Answers in English – Set 1

 

“Hello friends ! How is this post ?…….. Please tell us your feedback about this post by comment…Thanks “

“If you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates and SHARE it to your friends ………….. Thanks”


 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*