Marketing Awareness Questions & Answers in English – Set 2

Share this article on
  • 11
    Shares

Marketing Awareness Questions & Answers in English – Set 2

 

  1. The performance of a salesperson depends on

(A)  Salary Paid
(B)  Sales inontive paid
(C)  Sizes of sakes team
(D)  Ability and willing of the salesperson

  1. SME means –

(A)  Selling & marketing Establishment
(B)  Selling & managing Employee
(C)  Sales & marketing Employee
(D)  Small & medium Enterprises

  1. Cross selling is not effective for which one of the following product?

(A)  Debit Cards
(B)  Saving Accounts
(C)  Internet Banking
(D)  Personal Wan

  1. Which of the following is not involved in the Growth strategies of a company?

(A)  Horizontal Integration
(B)  Vertical Integration
(C)  Intensification
(D)  Diversification

  1. The key challenge to market – driven strategy is

(A)  Selling maximum Products
(B)  Profit maximization
(C)  Delivering superior value to customers
(D)  Cost cutting

  1. The major advatage of survey rescarch is its

(A)  Simplicity
(B)  Structure
(C)  Organization
(D)  Flexibility

  1. The course of a product sale and profit over its lifetime is called –

(A)  The sales chart
(B)  The dynamic growth Curue
(C)  The adoption process
(D)  The product life cycle

  1. Joining with foreign companies to produce or market product and service is called .

(A)  Direct Exporting
(B)  In Direct Expeorting
(C)  Licensing
(D)  Joint Venturing

  1. The long term objective of marketing is

(A)  Cost cutting
(B)  Profit maximization with customer satisfation
(C)  Customer Satisfaction
(D)  Profit maximization

  1. Cost that do not vary with production or sales level are called.

(A)  Variable cost
(B)  Fixed cost
(C)  Standard
(D)  Independent cost

Answers

1.   [D]      2. [D]     3.  [B]     4. [C]    5. [C]      6. [D]    7.  [D]    8.  [D]     9.  [B]     10.  [B]

 

Also Read : –

 

 


“Hello friends ! How is this post ?…….. Please tell us your feedback about this post by comment…Thanks “

“If you like this website please SUBSCRIBE it to get all new updates and SHARE it to your friends ………….. Thanks”


 

 

सभी नए posts अपने E-mail पर प्राप्त करने के लिए यहाँ अपनी E-mail ID लिखकर Subscribe करें ….Thanks !!


Share this article on
  • 11
    Shares

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Marketing Awareness Questions & Answers in English - Set 1 |
  2. Marketing Awareness Questions & Answers in Hindi - Set 2 |
  3. Marketing Awareness Questions & Answers in Hindi - Set 1 |

Leave a Reply